Geen producten
Prijzen zijn incl. btw
E1043-100-W
Plantenbak Dax - Glanzend wit Ø47 x (H)100 cm - Ø47 x (H)100 cm
In stock
Waarschuwing: Laatste items in voorraad!
Beschikbaarheidsdatum: 2024-04-14
Deze plantenbak is gemaakt van een mengsel van glasvezels(fiber) en gemalen, harde stenen(stone). Hier komt dan ook de naam fiberstone vandaan. Deze samenstelling maakt een sterke en lichtgewicht plantenbak met een mooie natuurlijke uitstraling.
De fiberstone plantenbakken bestaan voor 58% uit fijn gemalen steen en voor de rest uit glasvezel. Steen is uiteraard een hard product, wat ervoor zorgt dat de bakken erg stevig en van zeer hoge kwaliteit zijn. Fiberstone plantenbakken gaan daarom lang mee. Door de glasvezel zijn de bakken lichtgewicht en eenvoudig te verplaatsen. In combinatie met het onderhoudsarme karakter van fiberstone, zijn de bakken daarom erg gebruiksvriendelijk. Daarnaast kan Fiberstone tegen allerlei weersinvloeden. Vorst, regen of zon, fiberstone kan het aan. Fiberstone plantenbakken doen het goed in elke omgeving. De plantenbakken zijn gecoat met meerdere lagen autolak van hoge kwaliteit.
De benodigde hoeveelheid potgrond en hydrokorrels voor deze plantenbak is:
- 23,6 liter potgrond
- 12 liter hydrokorrels
Kenmerken van de fiberstone plantenbak:
✓ Sterk materiaal van hoge kwaliteit
✓ Gecoat met meerdere lagen autolak
✓ UV-bestendig
✓ Vorstbestendig
✓ Lichtgewicht
✓ Onderhoudsvriendelijk materiaal
✓ Geschikt voor binnen en buiten
✓ Tijdloos
✓ Handgemaakt
✓ Inclusief dubbele bodem
Hoe vul je de plantenbak?
Stap 1:
Boor gaten in de bodem van de plantenbak en bedek dit met gaas, zodat de gaten niet verstopt raken. Plaats een stukje Duct Tape op de plek waar je de gaten gaat boren, zodat de boor niet slipt.
Stap 2:
Zet de plantenbak op de juiste plaats. Plaats onder de plantenbak de Pot Feet, zodat er geen direct contact met de grond is en het water weg kan lopen.
Stap 3:
Vul de plantenbak voor 1/3 met hydrokorrels. Hydrokorrels zijn eigenlijk gewoon kleine bolletjes van klei. Klei heeft de mooie eigenschap om water vast te houden bij droogte. Doordat het allemaal losse bolletjes zijn, wordt het overtollige water (na verzadiging van de bolletjes) doorgelaten naar de onderkant van de plantenbak. Hier loopt dit overtollige water door de afwateringsgaatjes je tuin in. Zo zorg je met behulp van hydrokorrels voor een beter waterevenwicht in je plantenbak.
Stap 4:
Je vult de plantenbak verder met potgrond tot 2-5cm onder de rand. Zo kun je de planten nog water geven, zonder dat het water gelijk over de rand van de bloempot wegloopt. Druk tijdens het vullen de potgrond licht aan om zo verder inklinken zoveel mogelijk te voorkomen.
Stap 5:
Zet de beplanting met plantenpot en al in een emmer water totdat er geen luchtbellen meer boven komen. Zo zijn de wortels goed nat gemaakt. Haal de plant vervolgens uit zijn plastic potje en plant de plant in de nieuwe plantenbak. Vul de potgrond aan totdat de plant stevig staat. Zorg dat de kluit gelijk staat met de potgrond, als dit niet het geval is droogt de kluit teveel uit. Hou er ook rekening mee dat de potgrond nog wat in kan zakken in de eerste dagen.
Stap 6:
Juist in grote plantenbakken verdampt er in de zomer veel water aan de bovenzijde van de bloempot. Je kunt dit voorkomen door de potgrond af te strooien. Naast het voorkomen van verdamping zorgt het afstrooien van de potgrond er ook voor dat er minder onkruid groeit en het ziet er natuurlijk mooi uit!
Het afstrooien kan met een laagje van circa 4 cm hydrokorrels of, voor een mooier resultaat, met Franse boomschors.
Let op! Bij het gebruik binnen, bedek de binnenkant van de plantenbak met een waterbestendige plastic potinzet. (Niet standaard meegeleverd)
Nog geen commentaar